Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

life is short... so... eat and drink !!!

1.μπισκοτάκια με ζαχαρούχο γάλα



Υλικά για 32-34 μπισκότα: 
1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα 
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Και ακόμα: υλικά όπως ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα, καραμελάκια σοκολάτας, κλπ. -


Εκτέλεση: 
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. : 
 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας 
1 κουταλιά κακάο και m&m's
 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν. Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18' και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ. 




  

Ορίστε, σας έδωσα τη συνταγή... Τόσο απλή! Από εκεί και πέρα, αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και εμπλουτίζουμε τη βασική ζύμη με τα υλικά της προτίμησής μας. 




 ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ



  • 1/3 κούπας + 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό)
  • 1/2 βανίλια (προαιρετικά)
  • 1-2 σταγόνες χυμό λεμόνι




    • Πολύ απλά, τα βάζουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι, και βάζουμε να ζεσταθεί το μείγμα. Προσοχή, ίσα να πάρει μία βράση για να λιώσει η ζάχαρη. Για να είστε σίγουροι, μόλις πάρει βράση, στάξτε δύο σταγόνες χυμό λεμόνι, ανακατέψτε και κατεβάστε απο τη φωτιά.


    2.sause cheececake



  • 1 κονσέρβα κομπόστα (βύσσινο κατά προτίμηση) ή 1 βάζο μαρμελάδα
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • λίγο νερό


    Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζω το περιεχόμενο της κονσέρβας ή της μαρμελάδας σε τηγανάκι και στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία.
    2. Στην κονσέρβα ή το βάζο βάζω λίγο νερό (λιγότερο από το μισό του περιεχομένου) και διαλύω το κορν φλάουερ.
    3. Όταν τα φρούτα πάρουν βράση, προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουερ και περιμένω να πάρει άλλη μια βράση και να δέσει.
    4. Αφήνω να κρυώσει καλά και μετά το βάζω στο γλυκό.



    Λίγα μυστικά ακόμα

    Η κονσέρβα βύσσινο στα δικά μου γούστα είναι καλύτερη, γιατί δίνει μια οξύτητα όπως στο cheesecake του ζαχαροπλαστείου, και έτσι το γλυκό δεν λιγώνει.
    Για την κρέμα χρησιμοποιώ 1 κουτί πράσινη φυτική κρέμα (δεν θέλει ζάχαρη γιατί είναι γλυκιά) και 200 γρ τυρί κρέμα.

    3 εύκολα  cupcakes με βουτυρόκρεμα

    Cupcakes


  • 200 g βούτυρο
  • 200 g ζάχαρη
  • 200 g αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά


  • Βουτυρόκρεμα
    • 100 g βούτυρο
    • 230 g ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    • 20 ml γάλα
    • 1 βανίλια
    • χρωματα ζαχαροπλαστικης




  • Κτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στο τέλος προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε πολύ ελαφρά.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στις 12 θήκες του ειδικού ταψιού αφου πρώτα έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 14-18λεπτά (οχι παραπάνω!!!)
  • Για την βουτυρόκρεμα, χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα και την βανίλια μέχρι να γίνουν πολύ μαλακό μείγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
  • Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ανακατέυουμε.
  • Όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά τα κεικάκια μας βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε ενα κορνέ και κάνουμε απο πάνω οτι σχέδια θέλουμε.