Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Γάλα αμυγδάλου..Υγιεινό υποκατάστατο του γάλακτος

Το γάλα αμυγδάλου

 είναι ένα δημοφιλές υποκατάστατο του γάλακτος, παρασκευάζεται από ανάμειξη αμυγδάλων και νερού στο μπλέντερ και είναι χαμηλό σε θερμίδες και λίπος.



περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας…

# δεν περιέχει λακτόζη – ότι καλύτερο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη…

# δεν περιέχει γλουτένη…

# δεν περιέχει χοληστερίνη…και

# έχει μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών…


θα χρειαστούμε: 

μία κούπα αμύγδαλα….ωμά…ανάλατα…. 
τέσσερις κούπες εμφιαλωμένο νερό ή νερό που γνωρίζουμε ότι δεν έχει διάφορα πρόσθετα…

βάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό για έξι με οκτώ ώρες να μουλιάσουν…
κατόπιν
τα στραγγίζουμε και…
τα τοποθετούμε με το εμφιαλωμένο νερό στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για ένα με δύο λεπτά…

κατόπιν περνάμε το γάλα μας από ένα σουρωτήρι ή μια λεπτή μουσελίνα ή
από ένα τουλοπάνι .

και…

το γάλα μας είναι έτοιμο…
μπορούμε να προσθέσουμε στο γάλα μας προαιρετικά ότι από τα παρακάτω μας αρέσει: 
μέλι… 
πετιμέζι… 
κανέλα… 
σταφίδες… 
χουρμάδες… 

το αμυγδαλόγαλα είναι ένα φίνο ρόφημα-ποτό άκρως θρεπτικό και θεραπευτικό το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε με διάφορους τρόπους…
και κάτι τελευταίο…

δεν πετάμε την αμυγδαλόψιχα που μας έμεινε…μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά και κέικ όπως και σε μάσκες ομορφιάς… 

Tip: Εκτός από αμύγδαλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδια, σουσάμι ή όποιον άλλον ξηρό καρπό ή σπόρο θέλετε!