Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

~Καλαμαράκια με σάλτσα πέστο ~

~καλαμαράκια ψιλοκομμένα με σάλτσα πέστο ~




Τι χρειάζομαι :

καλαμαράκια
αλάτι 
πιπέρι

 Για την σάλτσα :
 βασιλικό
αμύγδαλα,κάσιους ,καρύδια η ότι ξηρό καρπό θέλετε
παρμεζάνα
λάδι
*Τα χτυπάμε όλα μαζί στο multi μας




Τρόπος παρασκευής:
 Ξεκινάω με το καθάρισμα των καλαμαριών. Τραβάω τα πλοκάμια με το κεφάλι από το σώμα και μετά αφαιρώ από το σώμα το διάφανο κόκαλο. Στην συνέχεια, απομακρύνω το κεφάλι από τα πλοκάμια (όπως φαίνεται παρακάτω). Επίσης, κόβω στην μέση τα πολύ μακριά πλοκάμια.
 Αφού λεπτοκόψω όλα τα καλαμαράκια (πάχος 2-3 χιλιοστά), τοποθετώ νερό κι άφθονο αλάτι σε μία κατσαρόλα. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίχνω μέσα τα κομμένα καλαμαράκια και τα αφήνω να βράσουν για 5’ μόνον, καθώς έχουν τη ιδιότητα να σκληραίνουν όσο περισσότερο ψήνονται (είτε στην κατσαρόλα είτε στο τηγάνι).
 Και τέλος βάζω την πέστο και λίγο πιπεράκι.
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με μακαρονάκια η ρυζι!
Τόσο εύκολο και νόστιμο.